سخنگوی جدید و فارسی‌زبان وزارت خارجه آمریکا کیست؟

سحر نوروززاده از اعضای ایرانی‌تبار گروه سیاست‌گذاری آمریکا و مدیر بخش ایران شورای امنیت ملی کاخ سفید است.  

نام او در شهریورماه وقتی که مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار شد، دوباره در رسانه‌ها به عنوان یکی از سخنگویان فارسی‌زبان این وزارتخانه مطرح شد.

اما این زن ایرانی کیست و در سیاست آمریکا چه می‌کند؟

این طور که سایت سفارت مجازی آمریکا در ایران نوشته سحر نوروززاده در سال ۱۹۸۲ از پدر و مادری ایرانی در ایالت کنتیکت به دنیا آمده است.

خانواده او پیش از انقلاب ایران به آمریکا مهاجرت کرده بودند.

سحر نوروززاده در رشته مطالعات بین‌المللی از دانشگاه جورج واشنگتن، لیسانس گرفته است. در دانشگاه کالج پارک مریلند فوق لیسانس مطالعات ایرانی ایرانی دریافت کرده است.

او کار دولتی خود را به عنوان تحلیلگر مسائل بین‌الملل در وزارت دفاع آمریکا شروع کرد و بعد از چندین سال تحلیلگر ارشد این حوزه شد و سال ۲۰۱۴ در دولت آقای اوباما به وزارت خارجه پیوست.

خانم نوروززاده به عنوان مدیر بخش ایران شورای امنیت ملی آمریکا، یکی از کسانی بود که در تیم مذاکرات گروه پنج به علاوه یک فعالیت می‌کرد.

سحر نوروززاده این طور که سایت سفارت مجازی آمریکا می‌گوید به جز انگلیسی به زبان‌های فارسی، دری، اسپانیایی و عربی هم مسلط است.

زندگی خصوصی 

او در گفت‌و‌گو با وب‌سایت بنیاد زنان ایرانی آمریکایی گفته است که خانواده‌اش در دهه هفتاد برای تکمیل تحصیلات پدرش در رشته جراحی زنان و زایمان آمریکا به آمریکا مهاجرت کرده‌اند. او گفته پدرش را در کودکی از دست داده و مادرش به تنهایی آنها را بزرگ کرده و به مدرسه خصوصی فرستاده است.

او می‌گوید هیچ کدام از اعضای خانواده‌اش کار سیاسی نمی‌کنند و بیشتر در رشته‌های پزشکی، مهندسی، ریاضی، علوم یا حقوق کار می‌کنند.

«من هم برنامه‌ام این بود که به مدرسه علوم پزشکی بروم و راه پدرم را ادامه بدهم و جراح زنان و زایمان شوم ولی در عین حال به مطالعه فرهنگ و زبان هم علاقه‌مند بودم. با خودم به این نتیجه رسیدم که رشته اصلی‌ام را امور بین‌الملل انتخاب کنم و همه واحد‌های درسی لازم برای ورود به رشته پزشکی را هم بخوانم.  بعد از اتفاق تراژیک ۱۱ سپتامبر زمانی که تازه به واشنگتن. دی.سی رفته بودم و بعد از یک سال درس خواندن برای ورود به رشته پزشکی فهمیدم که علاقه‌ای به این رشته ندارم و علاقه اصلی من به رشته امور بین‌الملل  و امور خارجه است.»

خانم نوروززاده می‌گوید جلب موافقت مادرش برای این تغییر رشته مدتی وقت برده اما امروز مادرم به کاری که مشغول به آن هستم افتخار می‌کند.

زندگی حرفه‌ای 

خانم نوروززاده در مورد یک روز کاری‌اش به سایت بنیاد زنان ایرانی آمریکایی می‌گوید در حال حاضر مسئولیت من از وزارت امور خارجه، مدیریت امور هسته ای ایران و اجرای سیاست‌های مربوط به آن در شورای امنیت ملی در کاخ سفید است. شورای امنیت ملی جلسه عمومی رسمی رئیس‌جمهور با مشاوران ارشد امنیت ملی و مقامات رسمی کابینه برای در نظر گرفتن مسائل مربوط به امنیت ملی و سیاست خارجه  است. مسئولیت دیگر شورای امنیت ملی هماهنگی این سیاست‌ها میان آژانس‌های امنیتی کشورهای مختلف است. مسئولیت من هماهنگی جنبه‌های گوناگون سیاست‌هایمان درباره ایران در میان آژانس‌های امنیتی کشورهای مختلف، انجام تحقیقات، نوشتن گزارش‌ها و یادداشت‌های مربوط به ایران برای رهبران ارشد شورای امنیت و نیز نظارت روزانه به سیاست‌هایی است که به نحوی به ایران مربوط می‌شوند.

آینده حرفه‌ای 

سحر نوروززاده می‌گوید بعد از پایان دولت باراک اوباما ماموریت او در شورای امنیت ملی پایان می‌گیرد و به زودی به وزارت امور خارجه بر خواهد گشت. «به محض بازگشتم به وزارت امور خارجه به عنوان یکی از کارکنان بخش برنامه‌ریزی سیاست‌های ورزات امور خارجه مشغول به کار خواهم شد. آینده خودم را در ادامه حرفه‌ام در بخش دولتی، شاید ادامه تحصیل در مقطع دکترا و تحصیل در دانشگاه می‌بینم.»

او به زنانی که قصد ورود به سیاست آمریکا را دارند می‌گوید به دنبال علایق‌شان بروند و به سقف‌های شیشه‌ای توجه نکنند.

 "سقف‌های شیشه‌ای" اصطلاحی است که درباره موانع ناخواسته و پیش‌بینی‌نشده بر سر راه حرفه‌ای آدم‌ها، به خصوص زنان و اقلیت‌ها به کار برده می‌شود.