نرگس کمالی: نگفتم مدینه فاضله درست می‌کنم

نرگس کمالی در دو دوره دوم، سوم و چهارم شورای اسلامی شهر زیرآب در  شهرستان سواد کوه عضو  بوده است.

این شهرستان در استان مازندران قرار دارد و خانم کمالی در هر سه دوره به عنوان نماینده‌ای از مازندران در شورای عالی استان‌ها هم حضور داشته است.

جز اینها او رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای عالی استان‌هاست.

خانم کمالی از خودتان و تحصیلات‌تان بگویید.

من کارشناس ارشد مدیریت برنامه ریزی شهری هستم.

اولین باری که خواستید داوطلب انتخابات شورای شهر بشوید واکنش خانوادتان چه بود و چه انگیزه‌ای باعث شد وارد این عرصه بشوید؟

من قبل از ورود به شورا در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی شهر زیرآب حضور داشتم و فعال بودم.

چون در درجه اول یک فرهنگی و معلم بودم و جدای از آن در مراسم و مجالس درباره مباحث اخلاقی و احکام و مسائل دینی سخنرانی می‌کردم و مداح اهل بیت هستم و از افتخارات من این است که نزدیک به بیست و پنج سال الی سی سال از دوره نوجوانی در این زمینه فعالیت می‌کردم.

مسئله بعدی که عامل ورود من شد ایده خدمت به مردم بود که از پدرم به من انتقال پیدا کرد. یعنی پدرم در سطح شهرستان  آدم خیری بودند و کلا اخلاقشان این بود که باید از مردم دستگیری کنند و کمک مردم باشند.

و این موضوع به من هم انتقال پیدا کرد و هر جایی که مشکلی از مردم بود سعی می‌کردم  تا آنجایی که از دستم برمی‌آمد اقدام کنم.

به هر حال دوره سوم شوراها دوره پر رنگ‌تری بود و پذیرش این که برای اولین بار یک زن وارد این عرصه بشود و به اصطلاح در این منطقه شورایی بشود برای بعضی‌ها خیلی سخت بود و حتی خانواده من ابتدا مخالفت کردند به جز همسر و پدرم که مشوقم بودند و گفتند حتما شما در این عرصه موفق خواهی شد و نگاه بعضی از مردم بر این بود که شاید من موفق نشوم.

اما به دلیل سابقه خیر بودن پدرم و این که کسی بود که در شهرستان شناخته‌شده بود رای اول شهر شدم.

بعد از آن دیگر با اراده خداوند وارد شورای شهرستان شدم و بعد از شورای شهرستان به شورای استان رفتم و به عنوان نماینده شورای استان مازندران در شورای عالی استان‌ها وارد شدم.

از ابتدای ورود به شورای عالی استان‌ها در دوره ی سوم که شش ساله بود در هر شش سال به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی از سوی دوستانی که از استانهای دیگه بودن منتخب شدم.

در دوره  چهارم به دلیل عملکرد و فعالیت هایی که در سطح شهرستان و منطقه داشتم مجددا وارد عرصه انتخابات شدم.

خوشبختانه این دوره هم با رای بالایی داشتم و منتخب شورای شهرستان  و نماینده استان مازندران در شورای عالی استان‌ها شدم.

الان این سومین دوره است که در شورای شهر فعالم و رئیس کمیسیون فرهنگی و نماینده شورای عالی استان‌ها درکمیسیون فرهنگی فعالیت می‌کنم.

وقتی می‌خواستید با مردم صحبت کنید شیوه تبلیغات و شعار انتخاباتی‌تان چه بود؟

من نیامدم شعارهایی بدهم که محقق نمی‌شوند. ابتدا وظیفه و حدود اختیارات یک شورایار را بررسی کردم که چه چیزهایی می‌تواند باشد.

برای همین بیشترین بحث من در مورد شورا حلقه اتصال بین مردم و دولت و دستگا‌ههای اجرایی و از طرفی هم پیگیری مطالبات و بررسی و آسیب شناسی مشکلات مربوط به شهرخودم بود.

چه چیز باعث شد که مردم به شما رای بدهند؟

به مردم گفتم تا جایی که در توان دارم پیگیر مطالبات شما خواهم شد و البته بعد از بررسی مشکلات و آسیب شناسی که میتونستم انجام بدهم. انتظارات بی جایی هم از دولت و دستگا‌هها نداشتیم. می‌خواستم حق و حقوق مردم احقاق شود. به مردم نگفتم که برای فرزندان‌تان اشتغال‌ ایجاد می‌کنم یا مدینه فاضله درست می‌کنم.

من اخلاقی دارم که وقتی کاری را شروع کردم اگر آن را به انتها نرسانم رها نمی‌کنم. من با مردم صادقانه صحبت کردم و در اثر همان صداقتی که با مردم داشتم در دوره چهارم هم توانستم رای بالایی بیاورم.

شما برای تبلیغات انتخاباتی‌تان چقدر و چطور هزینه کردید؟

من در طول انتخابات دو دوره یک عکس هم به دیوار نزدم. یک بنر در مکانی که متعلق به خودمان و ستادمان بود زدم که نوشته بود ستاد تبلیغاتی کمالی. در دوره سوم و چهارم هزینه‌ای که پرداختم برای شکلات و شیرینی و این طور اقلام در ستاد بود. فکر می‌کنم رمز موفقیت من بیان خوب مسائل بود.

واکنش منفی هم به خاطر زن بودن شما وجود داشت؟

همان سال اول نگرانی‌هایی که بود می‌گفتند این همه مرد رفتند چکار کردند که حالا یک زن برود. اما بعد افکار عمومی عوض شد.

شما چطور با مردم در ارتباط هستید؟ از فضای مجازی استفاده می‌کنید یا رو در رو با مردم ارتباط دارید؟

من رو در رو با مردم هستم. اصلا از وسیله نقلیه در مسیر راهم استفاده نمی‌کنم و از خانه که بیرون می‌آیم سعی میکنم یک ساعت زودتر این کار را بکنم چون در مسیر مردم را می‌بینم و می‌ایستم و حرف آنها را می‌شنوم. الان که با شما صحبت می‌کنم در شورای شهر از صبح چندین مراجعه کننده داشتم و سعی می‌کنم بیشتر رو در رو با مردم صحبت کنم.

غیر از این حالا چون اخیرا فضای مجازی هم ایجاد شده بحث تلگرام و گرو‌ه‌ها هم هست و آنجا هم سعی می‌کنم جواب بدهم.  

شما به طور مشخص برای خانم‌ها در شهر چه کردید؟

بیشترین نگرانی من و پیگیری و دغدغه من در خصوص زنان بد سرپرست جامعه بوده که متاسفانه هیچ حمایتی نمی‌شوند. بیشترین مشکلی که ما در فضای جامعه داریم مشکلات اقتصادی و اخلاقی و اجتماعی زنان بدسرپرست است و بلاتکلیفی این دسته از خانم‌ها که بین طلاق و زندگی مانده‌اند.

هیچ درآمدی ندارند و جالب اینجاست که یارانه آنها هم به حساب همسران‌شان واریز می‌شود در صورتی که بچه ها کنار مادرشانند.

در خصوص امکانات رفاهی دنبال پارک بانوان برای شهر بودیم. باتوجه به این که این منطقه یک منطقه جنگلی و کوهستانی است دنبال تهیه زمین هستیم.

خودم نایب رئیس والیبال بانوان شهرستان هستم و تلاش می‌کنم از خانم‌هایی که علاقه‌مند این حوزه هستند حمایت کنم.