عضو شورای شهر شیراز: برای زنان ردیف بودجه اختصاصی ایجاد کردیم

زهرا یقطین سی و پنج ساله است. مهندسی کامپیوتر خوانده و در موضوع مدیریت اجرایی کارشناسی ارشد دارد. این عضو شورای شهر شیراز ازدواج کرده و یک فرزند دارد.

خانم یقطین لطفا از سوابق خودتان بگویید و این که چه شد به شوراهای شهر علاقه‌مند شدید.

من تقریبا یازد ،دوازده سال سابقه کار در مجموعه‌های اداری دارم. از ابتدا کلا کارمند شهرداری بودم و در حوزه ی آی تی معاونت حمل و نقل ترافیک شهرداری کار می‌کردم. به جهت سوابق و فعالیت‌های فرهنگی‌ام  عضو چند موسسه هم هستم. هم کارهای فرهنگی دانشجویی کرده‌ام و در حوزه امور بانوان استانداری هم فعالیت کرده‌ام. در واقع از شهرداری به این حوزه استانداری مامور شدم.  

از سال هشتاد و پنج وارد استانداری شدم  تقریبا تا سال نود و یک در حوزه بانوان استانداری فعال بودم. بعد به دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آمدم.  

چه طور شد که تصمیم گرفتید عضو شورای شهر بشوید؟ واکنش خانوادتان وقتی موضوع را با آنها مطرح کردید چطور بود؟

ما پیش از این عضو زن در شورای شهر شیراز داشتیم. در همان دور اول یعنی ابتدای کار شورا یک خانم پزشک در مجموعه شورا داشتیم. در دور دوم عضو خانم نداشتیم و دور سوم هم دو تا خانم داشتیم.

بنابراین میل و رغبت خانم‌ها به این موضوع در شهر شیراز کاملا مشخص بود.

در دوره  چهارم به این جمع بندی رسیدم که شاید خانم‌هایی که تا الان در شورا بودند در حوزه  بانوان و خانواده کار نکرده‌اند. تخصص های آنها پزشکی، معماری و شهر سازی و حقوق بود. من از لحاظ تحصیلاتی شاید با حوزه بانوان مرتبط نبودم ولی از جهت کاری در حوزه بانوان فعالیت کرده بودم.

تقریبا بین دولت تشکل‌های غیر دولتی و مجموعه های فعال فرهنگی شهر و حالا خانم‌های فعال در حوزه‌های مختلف تقریبا شناخته شده بودم.

از جهت دیگر از یک خانواده بزرگ و کاملا با اصالت شیرازی هستم و این دو تا عامل باعث که شد که تصمیم بگیرم خودم را محک بزنم و الان هم جوانترین عضو شورای شهر شیراز هستم.

واکنش اعضای خانواده‌تان به موضوع نامزدی‌تان چه بود؟

همسرم از همان ابتدا از موافقین صددرصد بودند. مادرم هم کاملا موافق بودند. پدرم در ابتدا مقداری مخالف بودند اما دیگر با دلایل منطقی که ما آوردیم که حضور خانم ها موثر خواهد بود بالاخره موافقت کردند.  

شعار انتخاباتی  و شیوه تبلیغاتی شما چه بود؟

من فقط یک سایت راه اندازی کرده بودم و تمام سوابق خودم را آنجا نوشته بودم و تنها ابزارم در فضای مجازی همین سایت بود.

آن موقع فضای تلگرام و واتساپ و این چیزها نبود. پوستر عکس‌دار که اصلا نداشتم اما پوسترهایی داشتم که اسم و فامیل و شعار انتخاباتی‌ام روی آن نوشته شده بود.

من تنها خانم در فهرست جبهه متحد اصولگرا بودم و شعارم تکریم خانواده یعنی تعالی زن، تکریم خانواده و تضمین آینده بود. در فهرست جبهه‌ای که من بودم پوسترهای بیست و یک نفره هم چاپ شد و آنجا هم حضور داشتم و هزینه کردم.

اما بیشترین شیوه تبلیغاتی‌ام سخنرانی بود. آن موقع در اکثر محله‌های شیراز که جلسات خانگی برگزار می‌شد حضور پیدا کردم و صحبت کردم.

شما برای خانم ها به طور مشخص چه شعاری داشتید که باعث شد آنها اعتماد کنند و به شما رای بدهند.

شعار من تعالی زن، تکریم خانواده و تضمین آینده بود که آن را از صحبت های مقام معظم رهبری گرفته بودم. با این هدف که اگر  زنان به عنوان مدیران فرهنگی خانواده، سطح فرهنگی و اجتماعی‌شان ارتقا پیدا کند مطمئنا خانواده‌شان هم رشد می‌کند.

بعد هم خانم‌ها دیدند در حوزه بانوان چندین سال سابقه کار دارم و در استانداری فعالیت می‌کنم از این جهت اعتماد کردند.

یکی از مسائلی هم که حس می‌کنم خیلی موثر بود وضعیت خانوادگی من بود و به نظر مردم رسید که از نظر مالی در وضعیت خوبی هستم و در شورا دنبال مسائل دیگر نمی‌روم. همین طور تمرکز من بیشتر روی مسائل اجتماعی و فرهنگی بود.

در نتیجه در شورای شهر شیراز، یاوران شورا را ایجاد کردیم  و در این زمینه از اولین شهرها بودیم. حتی تهران بعد از ما شورایاری‌ را راه اندازی کرد. خیلی جالب بود که در محله‌ها تعداد قابل توجهی از خانم‌ها برای انتخابات شورایاری رای آوردند.
 

شما وقتی که وارد شورای شهر شدید به طور مشخص برای خانم ها چه کار خاصی انجام دادید یا پروژه خاصی را پیگیری کردید؟

ما اصلا حوزه مشاورت بانوان در شهرداری نداشتیم و کسی نبود که بخواهد این حوزه را رصد کند و مدیریت کند.

ابتدا مشاور بانوان شهردار منصوب شد که بسیار توانمند و فعال بود. در سه کلان شهر ساختار شهرداری تغییر کرد و ما در شیراز اداره یاوران خانواده را تصویب و اجرا کردیم. مقدار زیادی کارهای زیربنایی کردیم و زیرساخت‌هایی ایجاد شد که باعث دیده شدن و پررنگ‌تر شدن فعالیت‌های بانوان شد.

اداره تحکیم خانواده را با هفت تا یا هشت کارشناس حوزه های خانواده ایجاد کردیم و در این اداره جامعه شناس و مشاوره  تربیتی گذاشتیم.

در بحث اعتبارات و بودجه در حوزه بانوان بودجه‌ای تعریف نشده بود و ما برای این موضوع بودجه گذاشتیم و پروژه های فرهنگی ایجاد کردیم.

در بحث عمرانی هم بحث باغ های خانواده بود که از باغ‌های بانوان در شیراز استقبال نشده بود و ما ترجیح دادیم در این فضاها خانواده‌ها در کنار هم باشند و برای همین باغ‌های خانواده را توسعه دادیم که الان فکر میکنم حدودا تعدادشان به دوازده مورد رسیده است. در همین اینها مراکز مشاوره و صیانت از خانواده وجود دارد که مشاوره های متعدد در حوزه خانواده با هزینه کم ارائه می‌کنند.

همین طور خانه های اسباب بازی را راه اندازی کردیم. چون گاهی شرایط بعضی زن‌ها به صورتی است که نیاز دارند ساعاتی از روز فرزندان‌شان را به محلی بسپرند که لزوما مثل مهدکودک برنامه‌ مرتب هر روزه نیست.

به این ترتیب خانم‌ها می‌توانند مثلا دو ساعت فرزندشان را به خانه اسباب‌بازی بسپارند و به کارهایشان برسند و در این فاصله بچه هم آموزش می‌بیند.

خانم یقطین مردم چطور با شما در تماس هستند؟ یعنی ملاقات عمومی دارید؟

ما برای شورا سایت خیلی خوبی راه اندازی کردیم و در این سایت آدرس ایمیل تمام اعضا گذاشته شده و مردم می‌توانند از این طریق به راحتی با آنها در تماس باشند.

شماره تلفن من را هم بسیاری از شهروندان دارند و از طریق تلفن و پیامک با من در تماسند.

ما در شورا یک واحد شکایات رسیدگی به درخواست‌های مردمی هم داریم که به خوبی  ساماندهی شده است .

خودم هم به محله‌های زیادی سرزده‌ام و با مردم در ارتباط بوده‌ام.

به علاوه همه آن سی و پنج تا چهل تا خانمی که به عنوان یاور شورا هستند به عنوان یه پل ارتباطی ما با مردم فعالیت می‌کنند.