عضو شورای شهر ساوه: به من گفتند مرد شورا،‌ گفتم بگویید زن شورا

فاطمه مسئله‌گو چهار دوره است که در شورای شهر ساوه فعال است و در همه دوره‌ها با رای مثبت مردم وارد حوزه تصمیم‌گیری شهری شده است. ساوه از شهرهای استان مرکزی است و بیش از ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. خانم مسئله‌گو در این گفت‌و‌گو درباره سابقه فعالیت‌های اجرایی‌اش و دلایل رای اعتماد مردم به خودش صحبت کرده است.

خانم مسئله گو شما لطفا خودتان را معرفی کنید و از سوابق تحصیلی و اجرایی‌تان بگویید.

من در یک خانواده روحانی در شهر ساوه به دنیا آمدم و تحصیلات دوران مدرسه‌ام را هم در این شهر  گذراندم و تحصیلات عالی‌ام را در در رشته مشاوره و راهنمایی و مدیریت اجرایی انجام دادم.

از ابتدای خدمتم در آموزش و پرورش بودم. دبیر دبیرستان بودم و در آخرین سمت‌هایم هم به عنوان مدیر مراکز پیش دانشگاهی روزانه و شبانه و مدیر تربیت معلم فعالیت کرده‌ام.

در طول فعالیتم به عنوان مدیر نمونه  کشوری انتخاب شدم.

در سال ۷۹ بازنشسته آموزش و پرورش شدم و سال هفتاد و هشت  یک سال قبل از بازنشستگی فعالیت‌هایم را در شورای اسلامی شهر شروع کردم. از ابتدای دوره اول شوراهای شهر تا کنون که دوره چهارم است در شورای اسلامی شهر ساوه مشغول خدمت به مردم بوده و هستم.

چه شد که برای اولین بار تصمیم گرفتید که کاندید شورای شهر بشوید و واکنش خانوادتان چه بود؟

من با توجه به پتانسیلی که در خودم می‌دیدم وارد شورا شدم. یک سال مانده به بازنشستگی‌ام فهمیدم که موضوع شوراهای اسلامی دارد اجرایی می‌شود با خودم گفتم برایم سخت است که با این پتانسیل بازنشسته بشوم و هنوز انرژی دارم که در خدمت مردم باشم و می‌دانستم که مردم هم از کارم راضی‌اند.

رئیس کمیسیون طرح ریزی شهری، فرهنگی، کمیسیون‌های فرهنگی، کمیسیون بانوان در شورای اسلامی شهر بودم. عضو کمیسیون های مختلف نظام وظیفه، ماده صد و آتش نشانی شهرداری هم بودم.

در حوزه ورزش هم خیلی کار می‌کنم برای همین حمایت خانم‌ها و آقایان ورزشکار را هم داشتم.

در شورای شهر من از ورزش حرفه‌ای فوتسال حمایت کردم و شورای اسلامی شهر در این مورد مصوبه داشت و هنوز هم از این ورزش حمایت می‌کنیم چون برای جوان‌ها الگوسازی می‌شود و برای شهر و شورای شهر افتخار ایجاد می‌کند.

خانواده‌ام هم چون همواره می‌دیدند که من یک آدم مستقل و فعال هستم هیچ مخالفتی با کارهای من نداشتند.

البته من مجرد هستم و این کمک می کند که مسائل و مشکلات خانوادگی کمتری داشته باشم و خانواده‌ام هم پشتیبانم بودند.

شما از چه شیوه تبلیغی استفاده کردید؟ پوستر، سخنرانی، سایت و فعالیت مجازی یا حضور در لیست‌های گروهی و جناحی؟

من هیچ وقت در لیست‌های گروهی شرکت نکردم. همیشه مستقل شرکت کردم و شعارم توسعه اماکن فرهنگی و ورزشی و تفریحی بود چرا که اعتقاد دارم فرهنگ و توسعه فرهنگی و نشاط جامعه زمینه ساز توسعه پایدارِ کشور است.

شعار بعدی‌ام حل مسائل فنی و شهرسازی مثل مشکلات ترافیکی و مشکلات ساخت مسکن بود.

با توجه به این که مستقل بودید چقدر برای تبلیغات انتخاباتی‌تان هزینه کردید؟

هم مردم و هم مسئولین از تبلیغات من راضی بودند. خود بچه‌های محصّل که شاگردان من بودند خودشان فضاهای شخصی خانواده‌شان را در اختیار می‌گذاشتند و عکس‌های ساده و سیاه و سفید هم چاپ کردم. هیچ‌کدام از عکس‌هایم رنگی نبودند. 

خیلی ساده و با کمترین هزینه‌ در هر دوره تبلیغ کرده‌ام و آن طور که دیگران می‌دیدم و می‌شنیدیم که هزینه کردند من هزینه نکردم.

از فعالیت‌های من در زمینه ورزش بانوان خیلی خانم‌ها راضی‌اند که این به توسعه فضاهای ورزشی منجر شد. وقتی ورزش بانوان را تحویل گرفتیم سه رشته ورزشی فعال بود و الان ۲۳ رشته ورزشی داریم. روزهای اول چهار باشگاه ورزشی داشتیم و امروز هفده هجده باشگاه ورزشی در سطح شهر داریم.

بعد در دوره های مختلف شورای اسلامی شهر هم بیشترین رویکرد شورا توسعه فضاهای ورزشی، ساخت استخر و سالن‌های ورزشی و استخر ویژه بانوان بوده. از دوره گذشته پارک ویژه بانوان را ساختیم و بهره‌برداری‌اش آغاز شده است.

دو تا استخر، دو تا دریاچه مصنوعی قایقرانی در شمال و جنوب و شرق شهر داریم.

 شما از پوشش خاصی استفاده می‌کنید؟ یعنی مدل خاص پوشش یا رنگ خاصی را در لباس‌هایتان به کار می‌برید.

من رنگ‌های روشن و متنوع می‌پوشم. حجابم چادری است که مبتکرش خودم هستم. ترکیب ایرانی_عربی است برای این که مجبور نباشم با دست‌‌هایم بگیرمش و راحت باشم.

خودتان ورزش خاصی را به صورت حرفه‌ای دنبال می‌کنید؟

من بیشتر ورزش‌های تنیس روی میز و بسکتبال انجام می‌دهم. دوچرخه سواری هم می‌کنم. اهل پیاده‌روی و کوهنوردی هم هستم.

در طول این چهار دوره‌ای که در شورای شهر بودید و مسئولیت جدی داشتید پیش آمده کسانی از مردم یا مسئولان بگویند این کارها به زن‌ها ربطی ندارد و شما را نهی کنند و بگویند زن‌ها توانایی‌ ندارند؟

اتفاقا همواره مسئولین شهری حمایت کرده‌اند. هم فرماندارها و هم شهردارها در سطح شهر حمایت کرده‌اند و برای همین ما توانسته‌ایم کار انجام بدهیم.

به نظر من اگر این تعامل با مسئولین شهرستان و استان و حتی کشور اگر نباشد نمی‌شود کار کرد. من مطالبات مردم را با روابط عمومی خوبی با مسئولان مطرح کرده‌ام و به توانسته‌ام به نفع شهر عمل کنم. هیچ کس به این که من راحت در میان جمع و در میان آقایان حضور داشته‌ام و نشسته‌ام اعتراضی نکرده و انتقاد نداشته و در جمع‌ها می‌توانم با جسارت صحبت کنم. 

 برخی از مسئولین گاهی به من می گفتند مرد شورا من می‌گفتم نفرمایید، بگویید زن شورا. معنی این حرف این است که فقط مردها توانمند هستند و من از این کلمه خوشم نمی‌آید.

مردم شهر چطور با شما در ارتباط هستند و آیا شما از فضای مجازی هم برای ارتباط با مردم استفاده می‌کنید؟

فضاهای مجازی به نظر من خیلی وقت گیرند و در این فضاها گاهی حرف‌های نامرتبط زده می‌شود و کسی هم مسئولیتش را نمی‌پذیرد. من نگاه می‌کنم که ببینم چه خبر هست ولی خودم فعالیتی نمی‌کنم. اما در در مساجد و مدارس حضور پیدا می‌کنم. ارتباط تلفنی از صبح تا شب با مردم دارم.